sarawak. keparat road to UK dan drama sebabak

sebab dah berniat nak cerita pasal life aku dekat sarawak. sebab mood nak study tak jumpa dah cari di segala celah pun takde. sebab segala sebab termeterainya entry ini.


sape kenal aku tau lah aku sekarang dkt mana, UNIMAS nun jauh disana, Sarawak. makin lama makin jauh perginya seorang fathini, semoga kerja dekat Paris, kawen dapat jodoh US. bye.


tak reti nak bina ayat deep deep sweet manis tahap gula yg dihurung semut. saja nak merembeskan kerinduan dekat manusia manusia keparat yang aku kenal sejak dari sem satu, yg baru kenal, yang aku benci boleh rapat pun ada jugak (biasalah manusia dan melayu, suka judge orang sebelum kenal betul betul). 


bermula dengan Zulikha (aku nk kata aku sayang tak sebab aku benci dia tapi sampai sekarang melekat lagi dengan dia), muka first time tgok pergh mak kau mcm lembut gila pompuan ni. nak tau dia mcm mana? hati batu. gigi puaka (gigit straw mcm pontianak dpt darah). dan skrip terhebat dia....
"kalau aku cakap elok elok tu esok aku dah nak mati" 
"tiga benda aku paling benci; kawad. teka teki. dan AKMAL"
"ayam" 


Akmal(annoying tahap cipanzi serta dikurniakan kaki yg sentiasa injured dan selalu kena buli) dan Hanan(penakut nokharom dan store chocolate, dia ni bukan geng road to UK tapi saje masukkan kang merajuk pulak), semoga dapat anak ramai dedua. 


Atiqah, Fatin dan Syahira.
threesome yang aku mcm tak expect jugak boleh rapat. Tiqah si kaki panjang body model (tapi suka peluk dia, maybe sbb bayang husband aku nanti tinggi mcm dia) mulut pokpekpokpek, Aten si mudah insecure dgn color kulitnya which aku rasa dia cantik sebenarnya, Shira yg sgt pendiam tapi suka melatah ah comel comel herherher. 


the Academia squad dan seorang Allamanda-ian(duduk kolej Allamanda aku je kena tendang sedih), Siti, Mahirah, Kak Gee  ,Adila, Nisya dan Hanna

Siti, paling cute dalam geng road to UK dan penyanyi terkenal, merangkap soulmate aku dalam hal bercinta dimana kami tk pernah bercinta(suka pujuk aku guna gambaq lelaki idaman).
Mahirah, PALING flawless sentiasa rasa nak siat kulit dia, paling power amek gambar org dalam senyap yg menampakkan kehodohan tahap monyet.
Kak Gee, awat yg hang senyap sangat smpai aku duduk sebelah hang tak tau nk borok apa kahkahkahkah tapi hang power. sentiasa power.
Nisya, selena gomez Malaysia, pakwe Turkey, sentiasa comel comel je benci oh dia jual harempants, jemput jenguk dkt @bynisyaridza2 (insta)
Hanna, sejenis cakap manja tapi tegas dan badan kuyus yelley nak lemak sikit tak? kan dah berpunya so tak payah risau kalau kau gemok pun. 

untuk Adilah, kena gabungkan cerita dengan pasangannya,

           "aku menyampah tengok dila ni show off sana sini speaking british bagai"(sebenarnya manja                                degil mengada dan takdelah belagak pun baik je *puji bersebab)

          "Ramadhan ni rambut mcm sarang burung ada mcm topi ada"(perangai ya rabb kalah budak                                                budak suka zoom in lubang hidung org rupanya)

tu cite sem satu. sem dua. maaf lovebirds yang sedang berputik cinta bunga tahik ayam. tbh sekarang takdelah sayang, cuma suka sikit je,(geli lah bodoh haha)

untuk lovebirds kedua (geng road to UK ni mmg menyimpan kisah cinta), Shiros(kuat menangis even ego dia tinggi mcm menara KL eheyy) dan Joshos(abam sado kuat pegi gym). berhenti lah bergaduh sepanjang masa. aku laga kepala dua dua, bawak jumpa tok kadi senang cerita. boleh dpt anak buah.


dan secebis Geng Merecik, Felicia, John, Ke Ai, Lina dan Dani
Felicia, manusia paling popular dekat unimas confession, pelakon ternama, dan cupid paling handal, single lagi. sape nak kenal boleh pm saya,
John, tak reti senyum. tu je yang aku boleh describe. (nama sebenar dia Hazriq, nama commercial John Travolta)
Ke Ai, dimana aku geli sebenanrnya nk panggil sbb ke ai tu bermaksud comel, guys nama betul dia ayu kot, Sofea Soeraya awww gadis sangat,
Lina dan Dani, dua dua mudah terhibur dan sentiasa menghiburkan orang yg bila depa gerak sikit pun aku nk gelak jugak gelagat depa.

introduce you, muka lembut tapi....Zulikha

aku, tiqaa alolo

aku, adilah british accent wkwkw( kekasih dia kata muka dia mcm fatiya latif)


felicia hot (yg ni ada kata elfira loy)

aten dan aku ahhahhah 

almy nadia, selena gomez, aku (bangga rasa dpt gambaq dengan artis)


pakai spect, paling depan sekali, Akmal. muka tahan berak, Joshua, tudung hijau, Ke Ai.
yang lain susah nak describe satgi ada gambaq lain menanti

threesome, kiri sekali, Tiqaa, lepastu aku, Shira dan Aten

Adilah, Shira, Aten, Shira(Josh) ahhaha lol, Mahirah, Siti, Hanna dan tuan tanah

aku, nisya, siti, adilah, felicia guys felicia.

john, felicia, aku, ke ai


nisya, aku, aten, shira, tiqaa, mahirah, adilah, hanna

hanna, dani, zulikha, aten, shira, tiqaa, siti, mahirah, nisya, aku, ke ai, felicia, lina, adilah

ramadhan, paling hujung, kau nasib baik aku tak post gambaq hodoh hang, diikuti adilah adindanya, John, Akmal, Siti, yg kaki tk reti duduk diam tu aku, Zulikha, Aten., Mahirah, Ke Ai, Felicia, Nisya, Shira adn Tiqaa

tak lengkap tapi hat ni lah depaa, half of the keparat Road to UK. yang gambaq tak jelas gambaq takdak berdua gambaq huduh ke aa, kita settle nanti, amek gambaq kasi cantik aku post semua. 


nak cerita panjang panjang tak larat nak menaip. tapi seronok jugak menaip yg bukan berkaitan dengan assignment ni. tak semua budak road tu UK aku cerita dalam ni tapi ni lah antara manusia manusia yg lately ni aku overly attached dengan depa.

nota kaki: terima kasih terima aku yg kuat maki. annoying. bitchy. menyusahkan. gedik. ego. mengada. pemalas. hodoh. gemok. pendek. hitam mcm bontot kuali (terharu)

nota kaki kedua: aku tak benci pun kalian semua. pandai pandai lah fikir synonym benci apa.